Lean toimistotyössä: Tietoarkkitehtuuri

TIETOARKKITEHTUURI – AINEISTOJEN LÖYTÄMINEN OMALTA TIETOKONEELTA
Voiko Leania soveltaa toimistotyössä?
Usein ajatellaan, että Lean-filosofia on vain teolliseen ympäristöön ja tuotantoon tarkoitettua insinöörien laatuhypeä. Ja kyllä; alunperin Lean on Toyotan toimintatapaan perustuva kokonaisvaltainen kehittämisfilosofia.
Mutta Lean toimii vallan mainiosti myös toimistotyössä! On helppo vaikka aloittaa miettimällä asioita, jotka eivät lisää arvoa asiakkaille ja eliminoida kaikki hukkatyö. On toki olemassa tukitoimintoja, jotka ovat välttämättömiä, mutta eivät suoraan tuota arvoa asiakkaille.
Yksi asia yhdistää varmasti kaikkia; kuinka paljon meistä jokainen onkaan käyttänyt turhaa aikaa kadonneiden tiedostojen metsästykseen? Tarjoilen tässä kullanarvoisia vinkkejä onnistuuneeseen muutokseen ja arkiseen toimistotyön Lean-projektiin!
Valmennan paljon asiakkaiden luona ja monet heistä valittavat sitä, ettei haluttuja aineistoja (olivatpa ne asiakirjoja, valokuvia, videoita, lomakkeita, hakemuksia tmv.) tahdo löytyä edes – ja nimenomaan – omalta tietokoneelta!
Nyt kun itselläni on yritystoimintaa takana yli 17-vuotta, onnittelen itseäni siitä, että loin aikanaan työskentelyä varten kansiorakenteen, jonka suunnittelu taisi onnistua todella hyvin, koska löydän tätä nykyäkin haluamani aineistot vuosienkin takaa helposti ja nopeasti. Kansiorakenteen suunnittelun aloitin ihan paperilla ja kynällä…
Kuvaan seuraavassa tietokoneeni kansiorakenteesta ottamieni kuvakaappausten avulla sitä keskeistä runkoa, miten suunnittelemani järjestelmä omassa liiketoiminnassani rakentuu.