210924 Blogi-bannerit-823.png

Blogikirjoitus: 

Elokuussa alkanut Askeleita kohti asiantuntijayrittäjyyttä -valmennuksemme on hyvässä vauhdissa. Valmennettavat asiantuntijat ovat jo siirtyneet organisaatioiden valmennusprojekteihin ja johdon konsultoinnin käytännön pilotointiin. 

Valmennus on suunnattu yrittäjyydestä kiinnostuneille akateemisille/ kokeneille ammattilaisille, asiantuntija- ja johtotehtävissä toimineille työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Kaikki valmennettavat ovat alansa kokeneita asiantuntijoita, joilla on kaupallinen, tekninen korkeakoulu, -ammattikorkeakoulu tai opistotutkinto.

Tässä blogissa valmennukseen osallistuva myynnin ammattilainen Jouni Kiiski kertoo fiiliksistään ja kokemuksistaan tässä valmennuksessa.

Askeleita asiantuntijayrittäjyyteen - uusi suunta uralle

Näyttökuva 2021-7-6 kello 10.43.57.png

Näyttökuva 2021-11-5 kello 13.53.39.png

Näyttökuva 2021-11-5 kello 14.03.25.png

Pitkä työurani päättyi yllättäen ja olin pölmistyneenä uuden tilanteen ja kysymysten edessä: Miksi kävi näin? Pitääkö muuttaa toiselle paikkakunnalle työn perässä? Vaihdanko alaa? Mitä teen isona? Alkujäristyksen jälkeen kävi kuitenkin niin, että paussi tuli ihan tarpeeseen. Oli mukava ottaa aikaa itselleen 25 vuoden työuran jälkeen. Mutta kyllä siinä ajan kuluessa alkoi jo kummasti tehdä mieli palata sorvin ääreen.

Työnhakua

No siitäpä sitten työnhakuun, jota viimeksi tein yli 25 vuotta sitten. Kovasti on työnhaku muuttunut ja piti opetella työnhaku uudelleen: LinkedIn-profiili kuntoon, hakuvahdit päälle, piilotyöpaikkojen etsintä, videohaastatteluiden treenaus ja verkot vesiin ympäri ämpäri nettiä, kuten esim. suorahakuyritysten sivustoille. Moneen paikkaan samat asiat, alkoi välillä puuduttaa.

Ihmiset ympärillä kannustaen totesivat, että kyllä tekevä töitä löytää! Kannustajat ovat kyllä osittain oikeassa; kyllä töitä saa vaikka heti, mutta kyllä työn pitää olla koulutusta, kokemusta ja etenkin tavoitteita ja haluja vastaavaa.

Ihmiset ympärillä kannustaen totesivat, että kyllä tekevä töitä löytää! Kannustajat ovat kyllä osittain oikeassa; kyllä töitä saa vaikka heti, mutta kyllä työn pitää olla koulutusta, kokemusta ja etenkin tavoitteita ja haluja vastaavaa.

Mutta eipä uutta unelmatyötä löytynytkään. Ei se käy ihan tuosta vaan, varsinkaan, kun ei enää löydy muuttohalukkuutta pois Savon mahtavista kotimaisemista. Ja ikääkin on jo reipas 50 vuotta. Ei sekään auttanut, että olen reipas, ahkera, ulospäinsuuntautunut, positiivinen, joustava, innokas, hyvät esimiestaidot omaava, helposti lähestyttävä, tulosorientoitunut, määrätietoinen, tavoitteellinen, jämäkkä yms. lähes kaiken kokenut ja nähnyt kauppamaisteri ja oman alani ammattilainen.  No sekin vielä tähän päälle, että samaan aikaan iski Korona-aalto täydellä voimallaan varmistaen, että työnhakijoita oli enemmän kuin tarpeeksi.

Minustako yrittäjä?

Viime kesänä reilu vuosi työttömyyden alusta TE-Palvelut lähestyi minua sähköpostilla kertoen, että he etsivät kaltaisiani ihmisiä uudentyyppiseen valmennukseen. Sellaiseen, jossa oli päämääränä ura asiantuntijayrittäjänä QL Partners-verkostossa. Koulutus oli tarkoitettu yrittäjyydestä kiinnostuneille akateemisille/kokeneille ammattilaisille, asiantuntija- ja johtotehtävissä toimineille työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Ajattelin, että tuohan on kuin minulle tehty. Sinne siis hakemaan.

Olen aina silloin tällöin muutenkin ajatellut yrittäjäuraa ja nyt näyttäisi olevan mahdollisuus päästä mukaan pienellä alkuinvestoinnilla ja valmis konseptikin verkostoineen olisi valmiina. Tässä vaiheessa elämää minulla ei ole halua lähteä yrittämään ihan ”umpihankeen”- pitää päästä mukaan liikkuvaan junaan.

Valmennusaika

Valmennus alkoi elokuussa 2021 tavoitteenaan antaa syvälliset tiedot ja taidot toimia kehittämis- ja laatuasiantuntijana erilaisissa organisaatioissa vahvistaen niiden kilpailukykyä. Laadunhallinnan ja -parantamisen oppien lisäksi tutustuttiin erilaisten yksilö- ja ryhmätöiden kautta yrittäjyyteen sekä yrityksen toimintoihin, kuten esim. johtamiseen, myyntiin, markkinointiin, ympäristöasioihin, palvelumuotoiluun ja henkilöstöasioihin. Myös missio, visio, arvot sekä LTA-analyysi tulivat minulle tutuiksi.

Valmennuksen aikana opin tuntemaan laatugurut kuten Sakichi Toyoda, Frederick Taylor, Joseph M. Juran, Henry Ford, Philip B. Crosby, W. Edwards Deming, Walter A. Shewart ja Taiichi Ohno. Nämä lean-mestarit ovat luoneet ja testanneet oppinsa jo vuosikymmeniä sitten ja ne edelleenkin toimivat laadunhallinnan tärkeimpinä kivijalkoina.

Myös keskeiset laadunhallinan opit ja lean-filosofiat, kuten vaihtelun hallinta, hukan minimointi, standardointi, laatustandardit, Pareto-optimi, 5 S-menetelmä, Demingin ympyrä (Plan, Do, Check, Act) ja toki myös QL Partnersin Seppo Mattilan prosessimallit tulivat tutuiksi. Paljon hyvää ja tärkeää asiaa, näillä eväillä saadaan organisaatioiden laatuasiat varmasti kuntoon.

Valmennus toteutettiin verkossa, tapasimme nenätysten vain parina päivänä, kun olimme kasaamassa polkuautoja Harri Mähösen Lean Learning Center -laboratoriossa. Erittäin opettava ja käytännönläheinen kokemus!

11 viikkoa opiskelua tietokoneen välityksellä, kummasti sitä siihenkin tottui. Erilaiset ihmiset ja taustat tekivät koulutuksesta mielekkään. Oli hieno huomata, että valmentajien oppien lisäksi jokaiselta valmennettavalta tuli opittua jotain.

Uutta kohti

Valmennus lähenee loppuaan, vielä käytännön harjoittelu yrityksessä ja sitten homma on paketissa. Uskon, että siivet kantavat, koska koulutuksessa minulle on kehittynyt sellaisia taitoja, joiden avulla voin aivan varmasti auttaa organisaatioita pärjäämään paremmin ja tekemään asioita laadukkaammin.

Itse asiassa laadun parantamista, liinausta, on itse kukin meistä tehnyt aina sekä kotona että töissä, sitä ei vaan ole tullut ajateltua syvällisemmin. Aina löytyy jotain kehitettävää, kun katsoo ympärilleen. Nyt esimerkiksi näyttää, että tiskikone on täytetty päin honkia eli liinaus kutsuu J

Jouni Kiiski

Peikkoahonpolku 23 70840 Kuopio

p.+358 500 271 885 , jouni.kiiski@dnainternet.net